Cholesterolis ir Magnis

Cholesterolis ir magnis

Kaip susiję cholesterolis ir magnis? Aukšti cholesterolio rodikliai ir aukštas kraujo spaudimas veda link chroniškų širdies problemų. Giluminė priežastis yra magnio trūkumas.

Apie Cholesterolį


Daug kas mano, kad cholesterolis yra baubas kurio reikia visokiausiais būdais vengti. Gerai, kad dar juo vaikų negąsdina.

Galim pradžiuginti, kad didžioji dalis, apie 85 procentus yra pagaminama mūsų kūne, kepenyse. Likusi cholesterolio gaunama su maistu. Tai bus penkiolika procentų.

Cholesterolio yra kelios rūšys, kurios atlieka skirtingas funkcijas.Tai aukšto tankio lipobaltymai ir žemo tankio lipobaltymai.

Aukšto tankio lipobaltymai yra kūnui naudingi. Jie padeda pašalinti cholesterolį nuo kraujagyslių sienelių ir kraujo, nunešdami visa tai į kepenis, kur vyksta perdirbimas ir pašalinimas.

Žemo tankio lipobaltymai kenkia organizmui. Jie gabena cholesterolį krauju, skatindami apnašų susidarymą ant kraujagyslių sienelių.

Labai žemo tankumo lipoproteinai paverčiami į žemo tankio lipobaltymus, taip darydami žalą kūnui.

Visos šios cholesterolio rūšys yra normaliai randamos kūne.

 Cholesterolis negali būti kaltinamas dėl širdies ligų


Epidemiologai ir antropologai nustatė, kad žmonės, gyvenę tūkstančius metu atgal iki dabar, kol pasirodė apdorotas chemikalų kupinas maistas, neturėjo jokių širdies kraujagyslių susirgimų.

Įvairios tautos ir kultūros gyveno ilgus gyvenimus, šveisdami mėsą, pieną, kiaušinius, ir sviestą. Jie neturėjo jokių problemų.

Visos nesamonės prasidėjo, kai žmonės pradėjo naudoti hidrogenizuotus aliejus, pakeistą mėsą ir pieno produktus.

Pavyzdžiui, norėdami pakeist sviestą, kuris atseit daro didelę žalą, pradėjo piršti vartototojams hidrogenizuotus aliejus. Jie buvo pagaminti is daržovių aliejų veikiant juos karščiu, spaudimu ir pridedant įvairių chemikalų išgauti tekstūrai.

Viso to pasekmė yra kenksmingi sintetiniai produktai vadinami trans riebalai. Kitose šalyse, kaip JAV, FDA( Federalinė Vaistų Administracija) uždraudė trans riebalų vartojimą.

Gydytojai dabar pripažįsta, kad tai buvo klaida skatinant gyventojus naudoti margariną vietoj sviesto. Apie tai galite plačiau pasiskaityti čia.

Pasaulinė Sveikatos organizacija nusprendusi išgyvendinti hidrogenizuotų riebalų vartojimą iki 2023 metų.

Tai kas negerai su tuo cholesteroliu?


Dideli oksiduoto cholesterolio kiekiai žalingi organizmui. Oksiduotas cholisterolis nėra normalus reiškinys, kai jo yra per daug.

Paprastai cholesterolis daro gerus darbus, šalindamas toksinus iš kūno. Pats cholesterolis yra antioksidantas.

Tai kokia čia problema, paklausite?  Problema, ir pakankamai didelė,  kad reiktų ne tik susirūpinti, bet ir imtis veiksmų.

Jei mes valgome perdirbtą maista, turintį chemikalų, konservantų ir toksinų, mes gauname didelius kiekius oksiduoto cholesterolio.

Chlorinas, fluoras, pesticidai, ir kiti teršalai ore ir vandenyje sukelia problemas. Teršalų kiekiams sunaikinti ir pašalinti jų sukeliamą žalą reikia didelių cholesterolio  kiekių. Tam, kad sumažinti oksiduoto cholesterolio kiekius, reikia gauti ir kitų antioksidantų, tokių kaip magnis, vitaminai A ir E, C.

 Gyvenimo būdo įtaka cholesteroliui


Sėdimas gyvenimo būdas, šlamtiško maisto valgymas, skaidulinio maisto stoka, rūkymas, alkoholis ir stresas padidina galimybę turėti didelius cholesterolio kiekius. Jei netinkamas gyvenimo būdas, mes negauname reikalingų medžiagų, kurios gelbėja nuo didelių cholesterolio kiekių susidarymo. Kai padidėja cholesterolio kiekiai, organizmas sunaudoja daugiau magnio ir kitu oksidantų tam kad sumažinti juos. Jei negauname magnio, susidaro užburtas ratas, kai mes kenčiame nuo padidėjusio cholesterolio ir magnio trūkumo pasekmių.

  Magnio įtaka cholesteroliui


Gerai žinomų ekspertų Mildred Seelig ir Andrea Rosanoff  knyga Magnio Faktorius( The Magnesium Factor) rodo, kad aštuonios žmonių tyrimo studijos atskleidė tą faktą, kad magnio papildai ypatingai efektyviai veikia lipidus.

Šiose studijose, bendras cholesterolio kiekis buvo sumažintas nuo šešių iki dvidešimt trijų procentų, LDL(blogasis cholesterolis) sumažėjo iki aštuoniolikos procentų. Trigliceridai sumažėjo iki 42 procentų, ir gerasis cholesterolis padidėjo iki 11 procentų.

 Išvada


Sveikas gyvenimo būdas ir antioksidantų vartojimas padarys lemiamą įtaką jūsų gyvenimo kokybei. Yra nustatyta, kad žmonės nėra linkę taip greitai keisti gyvenimo būdo ir atsikratyti neigiamų įpročių.

Vartojant magnio papildus, organizmas nepatiria tokio didelio streso, kai jam reikia susidoroti su gaunamais chemikalais ir įvairiomis pasekmėmis dėl žalingų įpročių. Magnis atpalaiduoja ir ramina organizmą. Tokiu būdu, žmonėms lengviau pasiryžti keist gyvenimo būdą.

Leave a Comment