Stabilumo Pagrindai

Stabilumo pagrindai

Stabilumo pagrindai garantuoja galimybę, kad jūs būsite laisvi ir nepriklausomi nuo aplinkybių ir aplinkinių įtakos. Ką tai reiškia? Nereikia toli ieškot.Pradėkite nuo savęs. Patyrinėkite savo gyvenimą, įpročius, ir savijautą. Jei viskas puiku ir jums kiekviena diena kaip šventė, sveikinu nuoširdžiai linkėdamas, kad ir toliau taip būtų.

 Stabilumo pagrindai


  Sveikata


Ši tema yra žymi tuo, kad kiekvienas gali apie tai kalbėti, apibendrinti ir skųstis, tačiau žinios lieka ore. Daugumas iš mūsų jų neverčia į realybę.  Kas svarbiausia, kad kai kurie pamiršo vadovautis sveika nuovoka ir pasikliauja tuo, ką jiems pasiūlo reklama, televizija, ar parduotuvių lentynos.

Šiais laikais verslas orientuotas į greitus pinigus. Tai galioja visose srityse. Kai mes valgome netikusį maistą, nekontroliuojame savo minčių,  mes suteikiame galimybę kitiems pasirūpinti mūsų sveikata. Visa tai kainuoja.

Žmonės paprastai nesėdi namuose, kai jiems kas nors skauda. Jie eina pas gydytojus. To būtų galima išvengti, jei mes daugiau galvotume ką mes valgome, ką mes galvojame ir kaip elgiamės su savimi ir su aplinkiniais.

Kai mes širstame, mes greičiau valgome. Prastai sukramtytas maistas keliauja į skrandį, kur trūkstant virškinimo sulčių, minimaliai apvirškinamas. Žarnynas sunkiai įsisavina prastai suvirškintą maistą. Rūgimas, puvimas pradeda vykti žarnyne. Mūsų kūnai gauna toksinų su krauju, kuris keliauja į organus ir aplinkinius audinius. Tai sukelia įvairius galvos skausmus, baimes, nerimą ar pykčio priepuolius.

Mūsų kūnuose viskas susiję. Prasta nuotaika atsiliepia virškinimui. Tai veda į blogą maisto įsisavinimą. Kai mes negauname reikiamų medžiagų iš maisto, mes pavargę, paniurę arba susierzinę.

Jokio įdomumo nėra, jei mes nesijaučiame žvalūs ir laimingi taip paprastai, iš niekur nieko. Gal jūs pamiršote bet taip yra.

 Mokykitės iš vaikų


Pažiūrėkite į vaikus kurie visada geroj nuotaikoje ir tuoj randa užsiėmimą,  jei kas nors nepasiseka. Jei jiems kas nepatinka, jie pasako.

Jei jie nenori kažko valgyti, jie priešinasi. Mes praradome šį savisaugos inkstinktą, kurį turi kiekvienas žmogus, nesvarbu kur ir kada gimęs.

Mes valgome bet kada ir bet ką. Tai matosi ir ant mūsų kūnų bei visos išvaizdos. Prie viso rinkinio prisideda kenksmingi įpročiai, tokie kaip rūkymas ar gėrimas.

Jei sveikata sutrinka, tai sutrinka ir balansas mūsų gyvenime. Todėl šimtą kartų geriau pasisaugoti dabar ir atkreipti dėmesį į savo mitybą ir gyvensenos papročius nei tada, kai problemos pasidaro didelės,  ir mums prireikia medikų pagalbos.

Profilaktika yra geriausias būdas išlikti sveikiems.  Šimtai knygų parašyta apie  sveikos gyvensenos būdus.

 Būdai išlikti sveikiems


Maistas, kupinas vitaminų, gerųjų riebalų, ir skaidulų, baltymų ir enzimų,  cukraus vengimas, sportavimas ir fizinės veiklos kultivavimas visiems pagal išgales, užtikrins ramų ir be problemų gyvenimą. Patikėkite, sveikata yra brangiausias turtas. Mes galime išsiversti be papildomų  ar naujausių elektroninių prietaisų ir skirti dėmesį savo savijautai.

Sveikata yra fizinė, emocinė ir dvasinė. Jei šie tipai sutaria ir egzistuoja kartu, nekliudydami vienas kitam, mūsų organizmai bus pusiausvyroje.

Prasta emocinė sveikata gali būti kliūtis fizinei ir atvirkščiai.  Jei mūsų sielos neranda atgaivos ar užuovėjos, mes galime jaustis nelaimingi nepaisant puikios fizinės ar emocinės sveikatos.

Ar žinote tokį jausmą, kai atrodo lyg viskas gerai, tačiau kažko dūšia nerimsta?

Randant balansą tarp šių trijų sveikatos tipų mes galėsime džiaugtis puikiais rezultatais. Gera sveikata yra neįkainojamas turtas.

Finansinis stabilumas


Tai yra vienas iš svarbiausių stabilumo pagrindų.

Turtas nėra blogybė. Turtas yra apsauga nuo skurdo, galimybė išleisti vaikus į mokslą, patiems atostogauti ir nusipirkti tai ką norite, padėti sunkiau už jus gyvenatiems, remti visuomenei naudingus projektus.

Turtas praranda savo žavesį tada, kai mes nemokame įvertinti to ką turime, pradedame pavydėti kitiems ir kas svarbiausia, pradedame matuoti kito žmogaus vertę pagal tai ko ir kiek jis turi.

Turtai yra nestabilus dalykas. Kaip Jėzus sakė kad tai rūdija ir išnyksta. Nenyksta tai ką turime su savimi širdyse ir tai ką išmokome.

Žmonės, kurie turtingi ir žino kaip jais tapti,  bus tokie pat  kai tuos turtus praras. Jie gyvena kitokiu tempu, priima kitokius sprendimus nei mes, kurie laukia greitų rezultatų bet kokia kaina.

Patikėkite, nebus taip smagu kai jūsų turtas bus įgytas lipat per kitų galvas.

Taip, aš jau girdžiu minint visus nenaudėlius ir nenaudėles valdžioje ir versluose. Tokios šunybės vyksta visam pasaulyje. Mūsų pareiga turėti apsaugą nuo tokių dalykų. Kodėl? Todėl, kad neįmanoma visko sukontroliuoti ir pakeisti. Tai norint padaryti, jūs turite pradėt nuo savęs. Kai jūs, jūsų šeima ir draugai, bendruomenė bus stiprūs, jūs galėsite įtakoti įvairius sprendimus. Deja, kol kas, jei jūs turite skolų ir įsipareigojimų, jūs turite susitvarkyti savo kieme. Padėkite sau ir kitiems, tada imkitės sekančių  jums rūpimų etapų.

Galima uždirbti milžiniškas sumas ne apgaulės būdu, o padedant kitiems. Kaip tai vyksta?

Tai yra labai paprasta. Žmonės turi problemą, jūs pasiūlote sprendimą. Abejos pusės patenkintos. Visada bus paklausa, į kurią atsilieps pasiūla. Jei jūs būsite tarp tų žmonių, kurie pasiūlys geriausią produktą, paslaugą, ar informaciją už palankiausią kainą, jūs būsite išlošę gyvenimo loterijoje sąžiningu būdu.

Kodėl?


Paprastai žmonės kurie lošia loterijose, tikisi uždirbti milijonus neįdėję jokio darbo ir nesuteikę jokių paslaugų kitiems. Jei jūs išlošiate, jūs gaunate pinigus, kurie surinkti iš tokių pačių žmonių, besiviliančių turėti geresnį gyvenimą. Su kiekvienu tuščiu loterijos bilietu žmogus palieka dalelę vilties ir džiaugsmo. Tai pastovus nusivylimas, nes mes tikimės, o nieko negauname, juk laimi vienetai iš milijonų. Kitaip kaipgi susirinks tokios milžiniškos laimėjimų sumos? Dalis pinigų lieka organizatoriams, tačiau kita dalis yra atspindys neišsipildžiusių svajonių.

Ar ne geriau investuoti į save, išmokti verslo ar amato, kuris padės žmonėms išspręsti jų problemas,  o jums įgyvendinti jūsų svajones?

Investicija į save

 Mokytis niekada nevėlu


Jei jūs skaičiuojate savo ar kitų metus pagal tai vertindami savo galimybes, jūs galite ilgai ir nuobodžiai murkdytis toje pačioje baloje. Jūs tokiu požiūriu užkertate kelią sau tobulėti ir keisti likimą sau palankia linkme.

Niekas nėra iškalta ant akmens, kad Jonukas ar Petriukas bus mašinistais visą gyvenimą, o ne išradėjais ar verslininkais.

 Jūsų pasirinkimas


Viskas prasideda nuo pirmo žingsnio. Anksčiau ar vėliau reikia pasiryžti ir keist savo gyvenimus,  jei jie jūsų netenkina.

Jei viskas puiku, kodėl gi ne, pasiliekate ten kur buvote trumpam laikui. Kodėl? Todėl, kad viskas keičiasi ir tobulėja. Pasaulis nelaukia, kol jūs atsikvošėsite ir nuspręsite ko jums reikia.

Pasaulis yra neutralus jūsų ir visų kitų atžvilgiu. Manau, kad tai gerai, nes suteikia galimybę suprasti, kad viskas priklauso nuo mūsų pastangų. Žinoma, ne kiekvienas gali būti Kipras Petrauskas,  James Cameron, ar  Michailas Bulgakovas. Tačiau jūs kaip visi kiti, turite unikalių sugebėjimų, kuriuos lavinant jūs galite pakilti iš jums netinkančios būsenos ar situacijos.

Pagalvokite kas jus domina, kas jums suteikia džiaugsmo? Galite sugrįžt atgal mintimis į vaikystę, kai jūs entuziastingai ėmėtes veiklos. Jei darysite tai, kas jus įkvepia,  nejausite laiko ir sunkumų. Kodėl? Todėl, kad tai jūsų prigimtis leidžia atsiskleist geriausioms jūsų savybėms jas pastoviai tobulinant ir puoselėjant.

Darbas


Daug žmonių dirba nemėgstamus darbus pasiguosdami tuo, kad alga padeda užmokėt patarnavimus, skolą bankui, už maistą ar automobilį.

Apmaudu, kad mūsų niekas nemokė, kad mes galime gyventi visaip. Tai reiškia, kad mes turime teisę rinktis tai, kas mums yra geriausia, naudingiausia ir patogiausia. Harvardo mokslininkai nustatė, kad žmonės vidutiniškai pakeičia šešis darbus per gyvenimą.

Dabartiniais laikais, kai sienos atidarytos ir judėjimas nėra suvaržytas, mums atsiskleidė dar daugiau galimybių. Jūs pasakysite, kad visur reikia sunkiai dirbti. Taip, tai teisybė. Tačiau žmonės kurie turi didesnę kvalifikaciją, specializuojasi siaurose srityse, gali uždirbti dešimtimis kartų  daugiau.

Jūs galite sakyti kad taip neteisinga. Tada jūs atsakykite į klausimą: ką jūs pasirinktumėte operuoti jūsų smegenis: valytoją ar neurochirurgą? Aš nesišaipau iš jūsų, nes jūs garantuotai pasirinksite gydytoją.

 Darbų vertė


Tačiau kaip dėl uždarbio? Neurochirurgai uždirba šimtais tūkstančių, kai valytojas tik tik susirenka kelis šimtus. Manau kad jūs suprantate kodėl taip yra,  tik nepritaikote to praktiškai.

Gydytojai mokosi dešimtis metų. Jų paprastai nepakeisi, nes jų žinios yra aukso vertės. Valytoją jūs galite apmokyti greitai, tai ne smegenis operuoti.

Šie individai yra žmonės ir vertingi lygiai kaip visi kiti, tačiau žiūrint kokią  vertę jie pasiūlo kaip specialistai, tai  yra skirtumas kaip juoda ir balta. Čia nėra pilkų šešėlių, nes jūs nenorėtumėt kad po jūsų galvą kuistusi trečio ar ketvirto kurso medicinos studentai. Jums reiktų specialisto, profesionalo savo srityje.

Reziumė


Ieškokite veiklos, kuri džiugina jūsų širdį. Tobulinkitės toje srityje, mokykitės iš geriausių, skaitykite knygas ta tema ir sekite naujoves. Ateis ta diena, kai jūsų sėkmė pasirodys, nes jūs būsite pasiruošęs ar pasiruošusi.

Metai yra tik skaičius. Kadangi smegenys pasižymi neuroplastiškumu, galima išmokti bet ką, tik tam reikia valios, nuoseklumo, ir kantrybės. Pas vienus sėkmė ateina greičiau, pas kitus vėliau, priklausomai nuo jūsų įgūdžių.

Yra patarlė,  kad kvailys tikrina vandens gilumą abiejomis kojomis. Jūs neturite mest iškart darbo, prieš tai nepasvėrus visų niuansų už ir prieš. Studentų galimybės kitokios, kol dar  jie neturi šeimų. Visur yra rizika, tačiau būti laimingam ir išbandyti būdus kaip tai pasiekti,  yra būtina, nes apgailestauti  dėl praleistų galimybių, kai jau gyvenimo durys užsidaro, nesmagu ir gali būti pikta.

 Išvada


Tvirti stabilumo pagrindai leis jums gyventi pilnavertiškus  gyvenimus. Gera sveikata leis jums užsitikrinti finansinį stabilumą. Šie pagrindai užtikrins jūsų nepriklausomybę nuo kitų įtakos ir valios. Jūs diktuosite savo sąlygas, o ne viršininkai. Jūs galėsite pasirinkti kelius ir būdus, kurie jums teikia pasitenkinimą, ramybę, ir saugumą. Padėdami sau, jūs padėsite kitiems siekti tikslų. Patikėkite, tai geras dalykas. Kaip sakoma, vienintelis tinkamas būdas žiūrėti į žmogų iš aukšto, yra jam paduodant ranką atsikelti.

Kokios jūsų mintys? Būtų įdomu sužinoti. Prašom palikti komentarą.

Leave a Comment