Geriausias Magnio Papildas Atletams

Geriausias magnio papildas atletams

Geriausias magnio papildas atletams yra tas, kuris  įsisavinamas  100 %  ląsteliniu lygiu, neturi pašalinių efektų, atstato magnio atsargas ir apsaugo nuo širdies smūgio.

Manote kad tai juokai? Deja , kad ne. Keletą metų atgal, Floridoje, vidurinės mokyklos treneris pastebėjo, kad vaikinai skundžiasi kojų mėšlungiu. Jis jiems davė kalcio papildų karštą vasaros dieną prieš prasidedant žaidimui. Viduryje žaidimo vienuolika žaidėjų pradėjo nesiorientuoti ir sunkiai vaikščioti. Ką ten kalbėti apie bėgiojimą.

Jų kalba buvo nerišli, jie skundėsi spazmais kojose ir sunkiai kvėpavo. Valandos bėgyje, aštuoni vyrukai išvirto traukomi traukulių, kiti du turėjo pastovius traukulius.

Prasčiausiai jautėsi tie, kurie daugiausiai žaidė. Kiti trylika žaidėjų skundėsi galvos skausmais, neryškiu regėjimu, raumenų trūkčiojimais, pykinimu ir silpnumu.

Laimei, visi vaikinai atsigavo, tačiau tai buvo gąsdinantis įvykis visiems dalyviams.


Karštą dieną bežaidžiant vaikinai prarado daug prakaito, tokiu būdu išsekindami magnio atsargas. Kadangi jie gavo kalcio, tai padidino magnio sumažėjimą kūne.

Magnio trūkumas atletams yra dažnai pasitaikantis reiškinys, nes prakaituojant išsiskiria daug magnio. Niekas mineralų atsargų nepapildo. Paprastai sportininkai naudoja daug gazuotų, cukrumi ir dirbtinais saldikliais pripildytų vaisvandenių.

Tai gali iššaukti ir sukelti smegenų tinimą bei laikui bėgant įtakoti  diabeto atsiradimą.


Dauguma atletų ir trenerių nenutuokia kodėl magnis toks būtinas sportininkams.

Mitochondrijos ląstelėse gamina energijos molekules. Tai adenozino trifosfatas(ATF). Magnis dalyvauja šiame procese.

Studijos su gyvūnais parodo, kad be magnio jų aktyvumas sumažėja. Gavus magnio, gyvūnai vėl pasidaro energingi.

Studijos dalyvaujant žmonėms parodo, kad fiziniai pratimai išsekina magnio atsargas.

Koledžų atletai ne vien tik sportuoja. Įvairūs vakarėliai, kuriuose dideliais kiekiais naudojamas alkoholis, išsekina magnio atsargas. Tai vyksta ne vieną ir ne du kartus.

Gydytoja Carolyn Dean mano, kad panikos atakos ir depresijos, atsitinkančios sportininkams, atsitinka per daug vartojant alkoholio.

Koledžų sportininkai yra geros formos, tačiau nepapildant mineralų atsargų,  jiems gali grėsti prieširdžių virpėjimas  ir gėdingos panikos atakos. Kaip jie gali pasiteisinti prieš kolegas, kai jie jaučiasi prastai?


Studija, aprašyta žurnale Magnesium Research, pabrėžia , kad magnis reikalingas sportininkams todėl, kad jis tiesiogiai veikia raumenų funkcijas. Į tai įeina deguonies įsisavinimas, energijos gamyba, ir elektrolitų balansas.

Tyrėjai pastebėjo, kad aktyviai sportuojant magnio poreikiai padidėja  10-20%. Jei sportininkai gauna mažiau kaip 260 mg vyrams ir 220 mg moterims, jie pajus magnio trūkumą.

Mokslininkų išvada:

  Magnio papildai ar gavimas su maistu turės naudingą poveikį fizinių pratimų kokybei individams, kuriems trūksta magnio.


Magnis reikalingas ATF gamybai, energijos molekulėms. Taip pat magnis veikia kaip atpalaiduojantis mineralas. Gaunant pakankamai magnio, jūs būsite energingi ir tuo pačiu atsipalaidavę.

Magnis užkerta kalciui patekti į ląsteles neribotais kiekiais. Jei per daug kalcio organizme,  tai sukelia įtampą ir raumenų įsitempimą. Pakankamas magnio kiekis atpalaiduoja.

Fiziniai pratimai rekomenduojami kaip stresą mažinanti priemonė. Tai veikia kaip įtampos šalinimas, garo nuleidimas, kraujo cirkuliacijos pagerinimas. Pakankamas magnio kiekis padeda kūnui deginti kalorijas, gauti energijos fizinių pratimų metu ir apsaugo nuo pieno rūgšties  gamybos ir susidarymo pertekliaus. Kai kurie individai, kenčiantys nuo chroniško nuovargio sindromo, nejaus fizinių pratimų naudos. Pratimai sukelia kūnui stresą. To pasėkoje išsiskiria daug adrenalino.

Bėgikai profesionalai yra taip pripratę prie adrenalino proveržių, kai jie pasiekia tam tikrą ribą, kad jie nekreipia dėmesio į pieno rūgšties susidarymą ir skausmingus raumenis. Deja, tai gali nuvesti prie antinksčių veiklos sutrikimo. Tai pataisyti galima kokybiškai maitinantis, geriant vandens su jūros druska, magniu ir kitais mineralais, kurie būna prarasti fizinio aktyvumo metu.


Studijos rodo, kad naudojant magnio papildus, žymiai pagerėja rodikliai  ilgų distancijų bėgikams, plaukikams, slidininkams, ir dviratininkams. Magnis sumažina pieno rūgšties susidarymą raumenyse, spazmus ir mėšlungį po intensyvaus sportavimo. Be fizinio streso kūnui, atletai patiria psichologinį spaudimą. Ne visi gali būti šalti ir abejingi prieš varžybų startą.


Kai sportininkams trūksta magnio, jie patiria ne vien tik spazmus, mėšlungius ar raumenų skausmą.  Magnio trūkumas gali iššaukti staigų širdies mirties sindromą. Tai atsitinka, kai širdies -kraujagyslių sistemoje trūksta magnio.

Studija, atlikta su geros sportinės formos atletais, parodė, kad po intensyvaus fizinio krūvio sumažėjo magnio kiekis ir padidėjo trigliceridų, cholesterolio, ir cukraus kraujyje kiekių rodikliai, išsilaikantys ilgesnį laiką.


Gydytoja Seelig, pasauliniu lygiu žinoma magnio ekspertė, rekomenduoja magnį besitreniruojantiems atletams mažiausiai 6-10 mg/kg dienai. Tai reikalinga atstatyti prarast1 mineralą po prakaitavimo, fizinio aktyvumo ir streso.

Jei vyas sveria 100 kg, jam reiktų per dieną sunaudoti 600-1000 mg  magnio.

Moteriai, sveriančiai 68 kilogramus, magnio norma būtų 400-680 miligramų per dieną.

Gydytoja Carolyn Dean mato iš savo patirties, kad atletai ir žmonės, kuriems trūksta magnio, tuėtų gauti ne mažiau 10-15 mg kilogramui.  Tiems, kurie sportuoja lengvai, be didelių pastangų( tai būtų viena ar dvi valandos per dieną), užtektų  150 mg.

Sportininkai ar asmenys, kurie nori tiksliai žinoti, kiek jiems naudoti magnio, turi sekti klinikinius simptomus, kaip jie jaučiasi, atlikti magnio RBC kraujo testą. Taip pat reikia žinoti, kad daugelis veiksnių gali įtakoti magnio kiekio buvimą kūne.


Magnio trūkumas sportininkų organizme gali iššaukti pavojingus simptomus ir įtakoti pavojingų padarinių sveikatai atsiradimą. Vaisvandenių, prisotintų cukrumi vartojimas, stresas, alkoholis, prakaitavimas, pastangų reikalaujantis fizinis aktyvumas išsekina magnio atsargas. Norint to išvengti, reikia gerti vandenį, prisotintą magniu ir kitais mineralais. Jų galima gauti, įdėjus žiupsnelį Himalajų arba Celtic Sea druskos.

Pakanamas magnio kiekis padidina sportininkų ištvermingumą ir suteikia energijos. Stresas išnyksta, vartojant reikiamus magnio kiekius. Visa tai gali suteikti gerausias magnio papildas ReMag. Plačiau apie šį papildą prašom skaityti čia.

Leave a Comment