Magnis Natūralus Statinas

Magnis natūralus statinas

Magnis natūralus statinas, kuris dalyvauja enzimų veikloje. Enzimų veiklos kokybė įtakoja kūno medžiagų apykaitą. Enzimai yra baltymai, kurie aktyvuoja kūno biochemines reakcijas. Specifinis enzimas, vardu HMG-CoA reduktazė dalyvauja cholesterolio gamyboje.

Magnis veikia kaip natūralus statinas. Šis mineralas

  •   Sulėtina  minėto enzimo poveikį, kai užtenka cholesterolio organizme
  •   Pagreitina enzimo veikimą kai kūnui trūksta cholesterolio

HMG-CoA reduktazė yra tas pats enzimas, kurį cheminiai statinai, t.y. vaistai įtakoja. Mechanizmas yra panašus, tik skirtumas yra tai, kad magnis yra natūralus mineralas, o statinai pasižymi pašaliniu poveikiu.

Gamta nieko nedaro šiaip sau. Kūnas evoliucijos eigoje pritaikė magnį kontroliuoti cholesterolio kiekius.


Jei magnio yra pakankamai, cholesterolis atliks savo pagrindines funkcijas:

  • Hormonų gamyba
  • Membranų priežiūra

Kūnas negamins daugiau cholesterolio nei reikia funkcijoms užtikrinti. Didžioji cholesterolio dalis pagaminama kepenyse. Jei nėra reikalo, kūnas negamins cholesterolio.

Jeigu nėra pakankamai magnio, kuris riboja  enzimo, atsakingo už cholesterolio gamybą, aktyvumą, tada atsiranda   cholesterolio perteklius.


Mes bijome cholesterolio kaip baubo, nesusimąstydami, kad jei kūnas gauna visų reikalingų medžiagų, balansas išlieka nesutrukdytas.

Mūsų kūnai yra subtilios sistemos, kuriose viskas susiję. Mes ne robotai. Kol mes to nesuprasime ir traktuosime save kaip mašinas, kuriose detalės pakeičiamos naujomis, tol mes būsime priversti imtis drastiškų priemonių, tokių kaip operacijos ar cheminiai vaistai.


  • Be magnio poveikio, cholesterolio kiekį reguliuojančiai HMG-CoA reduktazei, magnis veikia enzimo, mažinančio blogąjį cholesterolį, aktyvumą.
  • Magnis sumažina trigliceridų kiekį ir padidina gerojo cholesterolio kiekį.
  • Magnis įtakoja enzimo, paverčiančio omega-3 ir omega-6 nepakeičiamas riebiąsias rūgštis į prostaglandinus, kurie gyvybiškai svarbūs  geros sveikatos išlaikymui.

Žymūs magnio ekspertai Mildred Seelig, M.D. ir Andrea Rosanoff, Ph.D. išleido mokslinį straipsnį, kuriame parodo, kad magnis veikia taip pat kaip ir vaistai statinai, naudojami cholesterolio mažinimui.

Straipsnis publikuotas 2004 metais. Šių autorių knygoje, The Magnesium Factor, Seelig ir Rosanoff  pažymimi, kad aštuoniolika studijų, atliktų dalyvaujant žmonėms, parodė, kad magnio papildai turi ypatingą poveikį lipidams. Magnio dideli kiekiai susiję su gerojo cholesterolio padidėjimu.


Girdint, kaip žmonės bijo aukštų cholesterolio rodiklių, gautų tikrinantis kraują laboratorijose, nusprendžiau patyrinėti iš kur ta cholesterolio baimė atsirado.


Cholesterolis yra medžiaga, sudaryta iš riebalų molekulių.


Viskas prasidėjo nuo triušių istorijos.  1913 metais Rusijos tyrinėtojai prišėrė  grynu kristalizuotu cholesteroliu, ištirpintu augaliniame aliejuje, išalkusius gyvūnus. Vien tai gali būti nusikaltimas, nes tai vedė į klaidingas išvadas.

Triušiai ir cholesterolis

Kai tyrinėtojai išskrodė nabagus, jie rado  užkimštas triušių arterijas, geltona mase. Tai juos paskatino padaryti išvadą, kad cholesterolis kaltas dėl  širdies kraujagyslių ligų.

1969 metais,  Robert Ford, savo knygoje Stale Food vs. Fresh Food   ( Pasenusio maisto lyginimas su šviežiu maistu) paaiškino, kodėl rusų mokslininkai buvo neteisūs

Pasirodo, kad rusų tyrinėtojai šėrė triušius kristalizuotu cholesteroliu, kuri yra dirbtina ir nenatūrali medžiaga, vadinama oksicholesteroliu (oxycholesterol).  Žmogaus kūnas ar šviežias maistas neturi oksicholesterolio, todėl, kad tai yra nenatūralus dalykas. Kūnas negamina oksicholesterolio. Taip pat  jo nėra šviežiame maiste.

Čia būtu tas pats prisivalgyti prigramdytų rūdžių nuo korozijos paveikto vamzdžio ir po to skųstis, kad kūne yra per daug geležies.


Statinai yra galingi vaistai, kurie blokuoja specifinį enzimą kepenyse. Šis enzimas padeda gaminti cholesterolį. Kai šis enzimas blokuojamas, cholesterolio kiekiai sumažėja. Deja, blokuotas enzimas įtakoja daugiau procesų, vykstančių kūne.


  • Vienas iš statinų nepageidaujamų poveikių yra kepenų pažeidimas. Kepenų funkcijos yra sutrikdytos. Tam, kad užkirsti kelią kepenų žalojimui, būtina darytis kraujo tyrimus.
  • Kitas pašalinis poveikis yra raumenų gadinimas. Tai vadinama miopatija(myopathy). Daugiau kaip dvidešimt procentų žmonių, naudojančių statinus, skundžiasi skausmais, nuovargiu.

Rabdomiolozė( rhabdomyolosis) yra viena iš miopatijos  aštrių formų. To pasėkoje pakenkiami skersaruožiai raumenys.

Mioglobinas yra raumenų proteinas, kuris randamas kraujyje, kai statinai pažeidžia raumenis. Daugiau kaip keturiasdešimt magnio procentų randama raumenyse.  Todėl raumenų pažeidimo atveju, žmonės jaučia padidėjusį skausmą ir spazmus.

Raumenų skausmai

Magnis taip pat aktyvuoja mineralus įvairiose miozino(myosin) rūšyse. Miozinas yra didelis baltymas, formuojantis raumenis.

Magnio trūkumas iššaukia raumenų funkcijų sutrikimus visame kūne. Kodėl? Miozinas, raumenų baltymas, randamas skeleto raumenyse, lygiuosiuose ir širdies raumenyse. Trūkstant magnio sutrinka miozino veikla.

Be visų šunybių, statinai turi savo sudėtyje fluoro. Fluoro jonai jungiasi su magniu, sudarydami netirpią druską. Tai sukelia raumenų skausmus.

Kitas statinų pašalinis poveikis yra koenzimo Q10 slopinimas. Kadangi koenzimas Q10 reikalingas mitochondrijų darbui, energijos gamyba sutrinka.

Jūs žinote, kad mitochondrijos yra mini jėgainės, kuriose Krebso ciklo metu gaminama ATP, reikalinga energijai visame kūne.

Koenzimas Q10 naudojamas 8-se Krebso ciklo etapuose. Magnis aštuoniuose.

Koenzimo Q10 ir magnio sumažėję kiekiai iššaukia pasekmes. Tai yra

  •  Miopatija( myopathy)
  •  Neuropatija(neuropathy)
  •  Atminties sutrikimai, įskaitant visišką užmaršumą
  •  Kardiomiopatija( cardiomyopathy), širdies raumens destrukcija

Gydytoja Carolyn Dean savo knygoje The Magnesium Miracle pataria naudoti magnį, kuris apsaugo nuo pašalinių poveikių ir suteikia kūnui reikalingą paramą. Ji mano, kad magnis kuo puikiausiai tinka sureguliuoti padidėjusio cholesterolio kiekius. Pirmenybė turi būti magniui, o ne chemikalams, sukeliantiems žalingus kūnui sutrikimus.


Magnis yra nepakeičiamas mineralas, kuris vaidina svarbią rolę, užtikrinant kūno gyvybiškai svarbių funkcijų nepertraukiamą darbą. Esant pakankamam magnio kiekiui, kūnas puikiausiai susitvarko su iškilusiomis problemomis. Magnis dalyvauja daugiau kad 800 enzimų reakcijų. Kai enzimai atlieka savo darbą, dalyvaujant magniui, cholesterolio kiekiai lieka nepakilę. Dieta ir fiziniai pratimai taip pat vaidina svarbų vaidmenį, norint būti sveikiems ir energingiems.

Leave a Comment