Kaip Pagerinti Gyvenimus Kitiems Neaplenkiant Savęs

Kaip pagerinti gyvenimus kitiems neaplenkiant savęs

Norite būti geri kitiems ir pasigerinti sau gyvenimą? Tai visai paprasta, jei laikysitės šių patarimų pastoviai, o ne po Naujujų Metų ar sukakus apvaliai datai. Nesvarbu, kiek bebūtų jums metų, jei tik galite  galvoti ir priimti sprendimus, manykite, kad jūs pasieksite tai ko norite. Aš manau, kad jūs žinote ko norite, ar ne?

Tai yra svarbiausias dalykas, nes jei jūs nežinosite ko jūs norite, kiti jums tai pasakys. Jei po to dar neatsitokėsite, kiti imsis veiksmų tam,  kad jūs dar geriau suprastumėte kas jums yra gerai.

To nereikia toli ieškoti. Viskas prasideda nuo šeimų, kai maži vaikai bando maištauti ir nori atrasti savo kelią, o tėvai papasakoja, kad jie suaugę, geriau žino ką reikia daryti ir kaip elgtis. Jei jums pasisekė, kad užaugote šeimoje, kur jūsų neslopino ir nekišo dogmų, kurios priimtinos kažkam, o ne jums, jūs galėsite lengviau tvarkytis gyvenimuose, nei tie kurie negalėjo savęs išbandyti ir buvo ribojami įvairių potvarkių.

Kam reikia gerinti gyvenimus kitiems?


Tai super paprasta. Visi mes esame susiję saitais. Tai gali būti šeima, giminystės ryšiai ar draugai.

Tai kaip mes su jais ir jie su mumis elgiasi, gali įtakoti gyvenimo kokybę.

Ar jūs norėtumėte būti mažiau įtakojami santykių, kurie norint nenorint vyksta tarp mūsų visų?

Manau, kad taip. Jei ne, tai jums reiktų pagalvoti ar jūs mylite save. Tai nereiškia, kad jūs gaunate tai ko reikia iš kitų nedelsiant ar imantis šantažo ir kitų reikalavimo formų.

Tai reiškia ar jūs pagalvojate apie save kaip apie žmogų su savo poreikiais, svajonėmis ir tikslais?

Tada, kai jūs žinote ko jūs norite ir pagalvojate, kad jūs esate verti geriausių dalykų kaip ir bet kas šioje žemėje, jūs galite pradėt judėti link esminių paketiimų savo ir su jumis susijusių žmonių gyvenimuose.

Jūs susitvarkote savo gyvenimus teigiama linkme. Tuo pačiu keičiasi į gerąją pusę žmonių, susijusių su jumis gyvenimai.

Ką tai reiškia?


Finansinė nepriklausomybė


Pradėkim iš pradžių.


Nėra nieko geriau nei būti nepriklausomiems ir nebūti našta kitiems. Tai suteikia laisvę jums ir jūsų artimiesiems bei draugams.

Finansinė nepriklausomybė

Kaip tai pasiekti?


Super paprasta. Sumažinate savo išlaidas ir poreikius, tokiu būdu neprisidarydami skolų. Skolos stabdo ir sukelia nerimą. Jūs pasakysite, kad reikia, kad pinigai darytų pinigus. Žmonės skolinasi, perka namus, nuomoja juos ir tikisi tokiu būdu užsidirbti pinigų. Taciau jie nenumato, kad gali atsirasti kai kurių kliūčių, kurios apkartins laukimo džiaugsmą.

Aš esu optimistas, tačiau žinau, kad lūkesčiai dažniausiai nepasiteisina, ypatingai finansinėje srityje. Pinigai mėgsta būti gerbiami ir tausojami, bet nenaudojami bet kaip. Jei jūs tik norite, bet nežinote kokiu būdu praturtėti, pasitarkite su kvalifikuotais finansų specialistais, užuot klausę ką žmonės sako.

Kitaip jus rizikuosite pakliūti į nenaudėlių pinkles arba į tų, kurie linkėdami jums gero, bet nežinodami ir nesuprasdami finansinio pasaulio subtilybių,  gali įtraukti jus į machinacijas ar žmonių,  norinčių greit pasipelnyti, pinkles.

Kaip tapti turtingais? Pilna patarimų tiek internete , tiek knygose. Skaitykite žurnalus, eikite į bibliotekas, kur galite skaityti, naudotis internetu neišleidžiant pinigų. Sekite žmones, kurie turi reputaciją kaip pastoviai uždirbantys ir didinantys kapitalą be ekstremalios rizikos.

Svarbiausias dėsnis yra mažiau išleisti nei uždirbate. Jei esate laisvi nuo skolų, jums bus lengviau planuotis kaip praturtėti.

Gera sveikata


Kai jūs sveiki, jums visas pasaulis po kojomis. Kai jūsų galva veikia ir kojos neša, jūs galite nuversti kalnus. Tai bus ne Himalajų kalnai, bet tinginystės, abejonių ir savim nepasitikėjimo sukurtos kliūtys.

Jei jūs turite problemų su sveikata, jūs stengiatės susitvarkyti ir vengti vėl pakliūti į tą pačią situaciją. Ką tai reiškia? Jei rūkote, metate rūkyt. Jei geriate, atsisakot alkoholio. Jei mėgstat šlamštišką maistą, pereinat prie sveikų produktų.

Atsisakykite šlamštiško maisto

Jūs išlošiate kelis kartus. Pirma, jūs sutaupote pinigų, kuriuos jūs išleidžiate gėrimams ir alkoholiui. Antra, jūsų gyvenimo kokybė pagerės, nes jūsų sveikata pagerės ir jums nereikės naudoti vaistų, kai jūsų plaučiai atsisakys dirbti dėl besaikio rūkymo arba kepenys sustreikuos, nes nebesugeba nukenksminti alkoholio.

Gera sveikata leidžia jums atlikti tokius darbus, apie kuriuos kiti gali tik pasvajoti. Pavyzdžiui, jūs galite užsiropšti ant kalno viršūnės ir palydėti saulę su draugais ar mylimu žmogumi, kai kiti tik gali apie tai pasvajoti. Jūs galite užnešti sunkius daiktus tam, kuris to negali. Jūs galite uždirbti lėšas mokslui, gydymui ar pramogoms greičiau ir daugiau, nei tie kurie turi rūpintis suprastėjusia sveikata.

Apmaudu, kad tie kurie yra fiziškai mažiau apdovanoti, pralenkia sveikuosius valios stiprybe, išradingumu ir optimizmu. Manau, kad nereikia laukti, kol gyvenimas parodys mums visas puses, tiek tamsiają, tiek šviesiają. Geriau saugoti tai, ką turime ir pasistengti išlaikyti kiek galima geresnę sveikatą ilgiau.

Charakterio ugdymas


Tiek gimusiems turtingose šeimose, tiek sunkiai besiverčiančiose, charakterio ugdymas padeda įveikti bet kokias kliūtis gyvenime. Jei manote, kad turtas gali padaryti jus laimingus, jūs labai apsirinkate. Jei taip būtų, tai Avicii, Robin Williams, Michael Jackson būtų tarp mūsų. Deja, turtai nepadėjo  jiems pabėgti nuo demonų.

Žmonės, kilę iš skurdžių šeimų , ne ką prastesni už turtuolius. Jie gali turėti daugiau valios ir užsispyrimo pakeisti savo likimus į gerają pusę. Sprendžiant iš įvairių pavyzdžių, charakterio savybės padeda pasiekti tikslus nepaisant įvairių aplinkybių.

Kaip išsiugdyti charakterį?


Pirma, jums reikia to norėti. Tai gali būti neįsisąmonintas troškimas, kad viskas būtų kitaip. Nesvarbu, ar jūs tikite ar ne, jūs galite paprašyti aukštesniųjų jėgų pagalbos. Kreipkitės tiesiogiai, sakydami ko jums reikia. Laikas nuo laiko jums pasirodys įvairūs ženklai, kurie parodys kur jums reikia eiti norint pasiekti tikslus.

Jums nebūtina sekti kiekvienu ženklu. Intuityviai atsirinksite kas jums tinka. Patartina turėti modelį, kurį jus norėtumėte sekti ir iš kurio jūs mokytumėtės. Kai kurie daug pasiekę vyrukai skaito Senekos ir Marko Aurelijaus raštus. Šie autoriai iškeliavę iš šios žemės jau keliolika šimtmečių, tačiau jų išmintis padeda Timothy Ferriss, parašiusiam Tools of Titans ir 4-hour Work Week, atrasti prasmę ir pasisemti išminties iš seniai gyvenusių, tačiau aktualių ir šiandien reikalingų išminčių.

Tai kodėl pagerinant gyvenimus kitiems, jūs pagerinsite ir sau? Galima apversti šį klausimą ir kitaip. Jūs pagerinsite gyvenimą sau, tuo pačiu pagerindami gyvenimus ir kitiems.

Apibendrinam


Jei jūsų sveikata gera, jūs nesate niekam našta. Jūs galite padėti kitiems pasiekti gerą sveikatą būdais, kurie padėjo jums. Jei to nereikia, jūs galite padėti  kam nors iš jūsų artimųjų ar draugų, jeigu kam to reikia.

Jei jūs esate finansiškai nepriklausomi, jūs nesate našta, jei jūs susirgtumėte ar negalėtumėte dirbti. Taip pat jūs galite pagelbėti sunkiai besiverčiantiems arba tiems, kurie pakliuvo į sunkią padėtį. Taip jūs turite laiko savanoriauti ar išmokyti kitus, kaip pasiekti nepriklausomybę.

Jei jus turite išsiugdę stiprų charakterį, jūs nepalūšite įvairiose gyvenimo situacijose. Kiti galės matyti jumyse atramą ir mokytoją, kurie gali įkvėpti, pamokyti ir pagelbėti, kai kam ištinka bėda.

Jūs matote, kad jūs pagerinate kitų gyvenimus, patys pasigerindami sau. Jūs nesudarote niekam problemų, jūs atnešate gėrį sau ir kitiems, nes jūsų gyvenimai eina palankia jums ir kitiems linkme. Mes visi esame susieti. Todėl tai, kai yra gerai kitiems, yra gerai ir jums, taip pat ir atvirkščiai.

Ką jūs manote apie tai?

Leave a Comment