Kaip Tapti Nepriklausomu Finansiniu Atžvilgiu

Kaip tapti nepriklausomu finansiniu atžvilgiu

Nepriklausomybė užtikrina kūno ir dvasios balansą. Kaip tapti nepriklausomu finansiniu atžvilgiu? Visų pirma reikia žinoti, ko jūs norite. Burbant ir skundžiantis situacijos dar niekas nepakeitė. Gyvenimas mėgsta tuos, kurie pasižymi lankstumu ir gebėjimu nesikuisti praeityje.

Žmonijos progresas priklauso nuo tų, kurie tampant gyvenimui nesuprantamam, nelaukia pagalbos iš kitų ir stveria likimą į savo rankas.

Jei Vinstonas Čerčilis( Winston Churchill) būtų klausęs savo patarėjų ir galvojęs ką žmonės apie jį pasakys, visa Britanija ir didžioji pasaulio dalis būtų tupėję po nacistinės Vokietijos padu.

Žinoma, tokių asmenybių nėra tiek daug, tačiau mes galime būti Čerčiliai savo kiemuose. Užuot skundęsi prasta valdžia ar netikusiu oru, pagalvokime, kaip visa tai galėtume pakreipti savo naudai ir visuomenės gerovei.

 Finansinė nepriklausomybė


Turėti daug pinigų yra ne gėda ir ne problema. Būti pasiturinčiam yra gyvybiškai svarbi būtinybė. Pinigai mums suteikia šiltą būstą, dovanas artimiesiems, atostogas ir galimybę padėti kitiems, kurie nesugeba ar nežino kaip pakeisti savo gyvenimus.

 Kaip tai padaryti?


Geriausias būdas išsilaisvinti iš problemų susijusių su finansais, yra tapti pačiu geriausiu kurioje vienoje jums patinkančioje srityje.

Jūs visą laiką turėsite veiklos, jei jūsų produktai, paslaugos ar informacija suteiks tai, ko kiti jūsų konkurentai negali pasiūlyti.

Pagalvokite, ką jūs mėgstate ir ką jūs norite daryti? Susitikite su tais žmonėmis, kurie pasiekė gerus rezultatus jums rūpimoje srityje. Dažniausiai sėkmingi žmonės nori pasidalinti savo patirtimi, nes žino kainą, kurią reikia mokėti norint įkopti į gerovės kalną.

Jei tokių nematote savo aplinkoje, tai dar nereiškia kad tokių nėra. Google yra pasiruošęs jums pagelbėti 24 valandas per parą, kai nerandate išeities. Informaciją reikia atidžiai patikrinti, rinkti faktus ir po to juos susisteminti tam, kad žinotumėte kokiam jūs esate lygyje, kokie yra jūsų konkurentai ir ką geriausio iš jų jūs galite perimti.

 Apgaulės


Patartina atsižvelgti į liaudies  išmintį. Devynis kartus atmatuok, o dešimtą kirpk  patarlė sako, kad tai galima pritaikyti visose gyvenimo srityse.

Neapgalvoti sprendimai, įtakoti emocijų, gali turėti neįdomias pasekmes.

Tarkim, jūs norite pakeisti savo finansinę situaciją. Jūs užsirašote į kursus arba nusiperkate virtualų produktą, kuris jums garantuoja kelių tūkstančių pajamas po kelių savaičių mokymosi.

Jūs bandote suprasti, kas ten parašyta ir kaip tai padės jums pagerinti finansinę padėtį. Deja, dažniausiai tai būna kvietimas pirkti kitus produktus ar paslaugas, kurios jums padės pereiti į aukštesnį lygį.

Viskas būtų gerai, jei tai atneštų tikrą naudą, pakeičiančią jūsų ir artimųjų gyvenimus. Deja daugumoje atvejų tai prisideda prie gyvenimiškų pamokų. Stipresnieji išlieka, o kiti gali būti nusivylę ir neieškoti kelių kaip pakeisti situaciją.

Prisiminkite, kad jūs ir niekas kitas yra atsakingas už savo gyvenimus. Josefas Brodskis yra gerai apie tai pasakęs:

Nors ir kokioje prastoje situacijoje būtumėte atsidūrę, stenkitės dėl to nekaltinti išorinių aplinkybių: istorijos, valstybės, viršininkų, rasės, tėvų, mėnulio fazės, vaikystės, netinkamo sodinimo ant naktipuodžio – meniu labai ilgas ir nuobodus. Tą akimirką, kai ką nors apkaltinate, jūs užkertate sau kelią ką nors pakeisti ir plečiate neatsakingumo vakuumą, kurį taip mėgsta pripildyti demonai ir demagogai, nes paralyžiuota valia – jokio džiaugsmo angelams.

 Klestėjimo galimybės


Įsisamoninkite, kad jūs galite pakeisti savo gyvenimus nesvarbu kuriame gyvenimo etape jūs esate. Kai kuriose šalyse, tarp jų ir Lietuvoje, pasigirsta nuomonių, kad vyresni žmonės negali atlikti darbo taip gerai, kaip tai padarytų ką tik mokyklą ar universitetus baigę individai.

Iš dalies tai suprantama, nes jauni žmonės turi daug entuziazmo ir energijos. Juos yra lengviau valdyt, nes jie neturi tokios gyvenimiškos patirties kaip vyresni, įvairių gyvenimo situacijų matę ir patyrę žmonės.

Tačiau jaunimas yra laisvas daryti tai ką nori ir ko jiems reikia. Tokiu būdu jie ieško palankiausių išeičių sau, o ne kitiems. Jie dar nesusaistyti įpareigojimais taip kaip vyresni žmonės,  šeimai ar tėvams, kuriems reiktų pagalbos senatvėje. Darbdaviai gali greit prarasti jaunus darbuotojus, jei nepasiūlys jiems tinkamų sąlygų.

Vyresni žmonės lygiai taip pat gali pasiekti aukštumų profesinėse srityse, jei tik jie pasitikės savimi ir ieškos įvairių kelių tikslams pasiekti. Metai yra tik skaičius.

 Ką tai reiškia?


Nesvarbu, kokio amžiaus esame, visiems rūpi tie patys klausimai, liečiantys gyvenimo kokybę. Tam kad būtume nepriklausomi, mes turime pasirūpinti, kad mūsų nekamuotų finansinės problemos.

Pasikartosim: tapimas geriausiu kurioje vienoje reikalingoje kitiems žmonėms srityje, garantuos jums finansinę sėkmę bet kuriuo atveju.

Visai nesvarbu ar tai bus santechniko ar chirurgo darbas. Jūs pasirenkate, kas jums prie širdies ir tobulinate save pastoviai. Kodėl? Todėl kad viskas kinta ir nestovi vietoje. Technologijos keičiasi ir jūs pykdami ant robotų, kad jie užėmė dar kelis tūkstančius vietų, nieko nepakeisite.

Jei jūsų dabartinė profesija netenkina, ieškokite būdų kaip pakeisti situaciją išmokstant naujų dalykų. Niekur nėra į akmenį iškalta, kad jūsų gyvenimas turi būti toks, o ne kitoks.

Laukiant pagalbos iš vyriausybės ar kitų šeimos narių skatina jus tapti priklausomu nuo jų. Jūs atimate laisvę pasirinkti pačiam sau.

Ar ne geriau būtų pasakyti sau ir kitiems kad padariau viską ką galėjau ir dar daugiau, kad būčiau laimingas?

Maži žingsniai siekiant finansinės neprikalusomybės pakeis jus patį ir aplinkinius. Kiekvieno savivertė išauga, kai jis ar ji mato situacijos pasikeitimus. Tai gali būti minimalūs pokyčiai, tačiau jie vieną dieną atneš palengvėjimą ir džiausmą, matant kaip jūsų gyvenimas keičiasi į gerą pusę.

  Būdai kaip tapti finansiškai nepriklausomiems


 Tobulinimasis savo mėgstamoje srityje


Kaip anksčiau minėjom, visos profesijos gali atnešti naudą, jei mes būsime geriausi toje srityje. Kam jūsų klientams rinktis kitus, jei jūs galite suteikti profesionaliausią servisą ar aprūpinti geriausiais produktais?

 Darbas virtualioje erdvėje


Darbas internetu yra išsigelbėjimas visiems tiems, kurie nori pamiršti nuobodžias valandas ofisuose, keliauti dirbant tada, kai norisi ir kiek norisi, ar būti daugiau namie su šeima.

Reikalingi darbui įrankiai yra kompiuteris ir prieiga prie Interneto. Viskas. Daugiau nieko.

Manome, kad jus nudžiuginom minutei, bet dabar sugrąžinsime į realybę. Jums reikia žinių kaip būtent orientuotis virtualioje erdvėje.

Visi žinom kaip susirasti Google norimą straipsnį, įvedus paieškos žodį. Tačiau tam, kad jūs pritrauktumėte klientus ir lankytojus, jums reikia isigyti nekilnojamąjį turtą virtualioje erdvėje.

Tai tinklalapis, kuris jums padės sukurti kitą ateitį, Žinoma, reikia dirbti ir mokytis sekant naujienas, nes kitaip neprasisuksite.

 Išvada


Jūs galite pasiekti finansinę sėkmę, jei būsite geriausias ar geriausia savo srityje.Kai pajusite sėkmės skonį, jūs galėsite judėti pirmyn, nesibaimindami apie sąskaitas buityje. Virtuali erdvė yra geriausias būdas tapti finansiškai nepriklausomu, nes niekas nežino kaip jūs atrodote ar kiek jums metų.( Čia turime galvoje Lietuvą, nes grožio kultas kartais pralenkia sveiką protą.) Svarbiausia yra tinklalapio suteikiamų kokybė, o visa kita yra tik smulkmenos. Lankytojai atsirenka ko jiems reikia ir sugrįžta atgal, kai nori sužinoti kas naujo yra siūloma jiems.

Ką jūs manote apie finansinę nepriklausomybę? Būtų įdomu sužinoti jūsų nuomonę.

Leave a Comment