Magnis Vaikams

Magnis vaikams

Vaikai, kaip ir suaugę kenčia nuo depresijų ir kitų sutrikimų. Magnis vaikams gali pagerinti ar ištaisyti susidariusią situaciją. Pasikeitęs maistas neturi mineralų ir kitų gyvybiškai svarbių medžiagų. Taip pat vaikai patiria stresą. Problemos mokykloje, spaudimas gerai mokytis ir pasiekti aukštų rezultatų koledžuose ir sporto komandose, rūpinimasis savo išvaizda, hormoniniai pokyčiai, socialinių tinklų daroma įtaka sąlygoja magnio trūkumą.


Magnis padeda sumažinti adrenalino kiekį stresuojantiems ir hyperaktyviems vaikams, depresiją, kylančią nuo per didelio cukraus naudojimo. Magnis veikia atpalaiduojančiai ir raminančiai. Pakankamas magnio kiekis padeda įveikti baimę, apsaugo nuo nemigos.

Vaikams kaip ir suaugusiems sunkokai nustatomas magnio trūkumas. Šie sutrikimai yra asocijuojami su magnio trūkumu:

  • Autismas
  •  Nepilnamečių nusikalstamumas
  •  ADHD(dėmesio trūkumo ir hyperaktyvumo sindromas)
  •   Vaikų depresija

Gydytoja Sharna Olfman,  klinikinės ir vystymosi psichologijos profesorė, išreiškė savo susirūpinimą knygoje No Children Left Different, kad daugėja psichiatrinių ligų, kurios gydomos nuotaikas keičiančiais vaistais.

Ypatingai Amerikoje ši problema pasiekė neregėtą mastą. Daugiau kaip dešimt milijonų vaikų ir paauglių vartoja antidepresantus, daugiau kaip penki milijonai vaikų naudoja tokius stimuliuojančius vaistus kaip Ritalin ar Prozac.

Magnis pagelbėtų išspręsti šią problemą, jei vaikai nenaudotų tiek daug cukraus kuris slepiasi visuose perdirbtuose produktuose ir saldintuose gėrimuose, ir naudotų magnį vietoje antidepresantų.


Gydytojas Leo Galland, knygos Superimmunity for Kids  autorius, mano kad hyperaktyvūs vaikai pasijustų geriau vartodami magnį. Tokių vaikų adrenalino kiekiai yra aukšti. Magnis mažina adrenalino poveikį kaip atpalaiduojantį ir raminantį poveikį sukeliantis mineralas.

Gydytojo Galland rekomenduotinos dozės yra dvylika  miligramų vienam kilogramui svorio dienai. Tai būtų du šimtai keturiasdešimt miligramų aštuoniolikai kilogramų.

Vaikai sunkokai praryja piliules, todėl magnio citrato milteliai, išmaišyti vandenyje, būtų lengviau įsisavinami.

Gydytoja Carolyn Dean, The Magnesium Miracle autorė rekomenduoja vartoti ReMag, kuris nepasižymi laisvinančiuoju poveikiu. Dozė vaikams būtų po pusę arbatinio šaukštelio dukart dienoje įdedant į sultis ar nesaldžių vaisių kokteilį.


Vaikai šiais laikais turi daugiau problemų su sveikata negu prieš kelis dešimtmečius. Pakitęs maistas, stoka socialinių igūdžių, įtampa mokykloje ir tarp bendraamžių, hormoniniai pokyčiai verčia kūną sunaudoti daugiau mineralų negatyviems veiksniams pašalinti. Jei trūksta reikiamų mineralų, ypatingai magnio, prasideda problemos, susijusios su šio mineralo trūkumu.

Vaikams galima pagelbėti naudojant magnio maisto papildus, iš kurių efektyviausias ir veikiantis be pašalinių efektų yra ReMag. Jei norite daugiau sužinoti apie šį maisto papildą, prašome skaityti čia.

Leave a Comment