5G Niuansai

5G niuansai yra tokie kad 5G  mobiliojo ryšio technologijų įdiegimas kelia daug klausimų: ar tai pavojinga? Kodėl tai vyksta? Kaip apsisaugoti ir ar reikia tai daryti?

Visų pirma, patyrinėkime kas tai  per dalykas.

5G niuansai

5G ultra -greitam ryšiui pasiekti  naudojamos milimetrinės bangos (MMWs). Egzistuojančios 3G ir 4G technologijos taikomos naudojant mažas 5G antenas. Šios antenos sukurs masyvų  daugybinį priėmimo -atidavimo tinklą, kuris leis sudaryti labai daug jungčių tarp vartotojų.
Daiktų Internetas( IoT arba Internet of Things) naudoja ir naudos 5G  ryšio užtikrinimui tarp žmonių, naudojančių  išmaniuosius prietaisus, ir tarp pačių daiktų, visada ir visur.
5G fiksuotas belaidis aptarnavimas konkuruos su kabelinių telekomunikacijų kompanijomis ir su laidinio ryšio operatoriais.


Įdiegtas   5G ryšys užtikrins labai greitą  ir neribojamą duomenų perdavimą.   5G   technologijos
naudos žemus ir vidutinio ryšio dažnius. Variacijos tarp milimetrinių bangų bus tarp 30GHz ir 300GHz.
5G mobilus ryšys užtikrins nepaliaujamą objektų veiklą žmonių gyvenime. Tai savivaldės mašinos, išmanieji namai su visais daiktais ir paslaugomis juose, žmonių naudojami mobilieji prietaisai, tokie kaip telefonai, kompiuteriai, laikrodžiai.
5G   technologijos suteiks galimybę prietaisams bendrauti tarpusavyje. Suprantu, kad tai skamba keistai, tačiau virtuali realybė jau seniai skverbiasi į mūsų gyvenimus.   5G reikalingas taip vadinamam daiktų internetui (IoT arba Internet of Things).
5G ryšys leis žmonėms siųsti duomenis greičiu iki dešimt gigabaitų per sekundę.
Jei filmą reikėjo siųstis septynias minutes, tai dabar jį gausite per septynias sekundes.
Individai galės žiūrėti filmus naudodami telefonus, kas ankščiau buvo nepatogu dėl prasto ryšio.
Įsivaizduokite darbo vietas, kuriose žmonės siunčia  akimirksniu atsirandančius duomenis ten kur reikia. Tokiu būdu padidėja darbo našumas.


4G yra dešimt kartų greitesnis nei  3G. 5G jau dabar yra 10 kartų greitesnis už 4G.  Ekspertų teigimu, duomenų perdavimo trukmė (latency) tarp išsiuntimo ir priėmimo sumažėja iki vienos milisekundės esant 5G.

Naudojant 4G, duomenų perdavimo trukmė (latency) yra tarp 42.2 ir 60.5 milisekundžių.

Įdomu, ar vartotojai gali matyti kelių dešimčių  milisekundės skirtumus naudojant mobilius prietaisus?

Čia prasideda visi įdomumai.

Tam kad 5G pateisintų lūkesčius ir veiktų be priekaištų, ryšio įrengimas reikalauja papildomų veiksmų. Kas tai?

Milimetrinės bangos (MMWs) nesugeba keliauti per namus. Šioms bangoms trukdo medžiai ir lietūs. Kodėl? Medžiai absorbuoja milimetrines 5G bangas. Lietus taip pat.

5G ypatumai

Tam, kad    įdiegti kokybišką    5G ryšį, reikia pašalinti medžius ir sukurti taip vadinamų perdavimo stotelių tinklą.


Atsiras daugybė belaidžių antenų ant stulpų, namų ir įmonių miesteliuose ir miestuose.

Dabartiniai 4G bokštai turi po keliolika antenų, kurios užtikrina mobilų ryšį.

5G    bokštai bus mažesni, tačiau skirtumai yra tokie:

Bokštas turės apie šimtą antenų, kurios rūpinsis radijo bangų ir WiFi signalų paskirstymu ir siuntimu ten kur reikia.
Bokštai bus virš metro aukščio ir šimto metrų  ar mažiau atstumu vienas nuo kito.
Skirtingai nuo 4G , kuris skleidžia radiaciją pastoviai, 5G technologijos veikia spinduliavimo principu pasiekiant tam tikrus taškus. Daugybinės antenos veiks kartu fokusuojantis į tikslą.

5G  bokštai naudoja  4G ir aukštesnius dažnius, nuo 20GHz iki 90GHz. Šie dažniai yra žemesni nei  rentgeno  ir gamma spinduliai. Deja, palyginus su natūralia spinduliuote gamtoje, išskyrus žaibus, žmonių sukurti dažniai yra pakankamai aukšti.


Milimetrinės bangos buvo ir yra naudojamos medicinoje, aerouostuose, palydovinėse antenose, kariuomenėje. Šių bangų  pastovus poveikis visuomenei  niekada nebuvo tikrinamas.

Milimetrinės bangos pasižymi aukštu dažniu, trumpu bangų ilgiu, ir keliauja trumpomis distancijomis. Norint užtikrinti pastovų žaibišką ryšį, antenos bus statomos arti viena kitos   su tūkstančiais aktyvių elementų. Jie užtikrins masyvų priėmimą-siuntimą visiems prietaisams, kurie to pareikalauja.

Vartotojai negalės nustatyti kokiu dydžiu bus paveikiami. Kodėl? 5G ryšys varijuoja tarp dažnių keliaujant nuo vienos antenos prie kitos. Tai vyksta akimirksniu ir be trukdžių.

Maži atstumai tarp 5G bokštų užtikrins gerą ryšį, tačiau žmonės pastoviai gaus elektromagnetinių spindulių dozes, jiems to norint ar ne.

5G antenos bus įrengtos ant gatvių apšvietimo stulpų, pastatų kampų, gatvių ženklų. Jos yra pakankamai mažos ir nesukeliančios įtarimų.

Gerai, tai ar saugi 5G naudojama elektromagnetinė radiacija?

Tinklalapio www.electricsense.com duomenimis, yra atlikta daugiau kaip šeši tūkstančiai studijų, rodančių stiprų ryšį tarp elektromagnetinės radiacijos poveikio   individui ir atsirandančių sutrikimų bei ligų, tokių kaip

  •  Piktybiniai susirgimai
  •  Širdies-kraujagyslių ligos
  •  Neurologiniai sutrikimai
  •  Virškinimo problemos
  •  Dermatitas
  •   Tam tikros diabeto rūšys
  •   Elgesio ir mokymosi sutrikimai
  •  Vaisingumo sutrikimai

Pasaulio sveikatos organizacija priskyrė radijo dažnių radiaciją 2B karcinogenų kategorijai.


Elektromagnetinės bangos veikia žmonių organizmus ląsteliniame lygyje. Tai

  •  DNR irimas
  •  Barjero tarp kraujagyslių ir smegenų pažeidimai
  •  Imuninės sistemos silpninimas
  •   Padidėjusi streso baltymų gamyba
  •  Uždegiminių procesų atsiradimas
  •  Ląstelių komunikacijos sutrikimai
  •   Kalcio funkcijos sutrikimai

Visa tai pagrįsta mokslinkų studijomis, apie kurias galite sužinoti čia.

Dr.Sharon Goldberg parodymai  Jungtinių Amerikos Valstijų senate

Dr.Sharon Goldberg about 5G dangers

tiems kuriems geriau skaityt ar girdet lietuviškai, parodymų išverstas tekstas yra žemiau:

As esu   Sharon Goldberg, vidaus ligų gydytoja, turinti 21 metus praktikos. Aš esu akademikė, atliekanti ligoninėse klinikinius tyrimus.

Aš pasisakysiu trumpai, praleisdama daug dalykų,  nes turiu tik penkias minutes.

Belaidė radiacija (wireless radiation) turi biologinį poveikį. Taškas. Nėra jokio pagrindo ginčytis apie tai, nes PubMed  ir  kolegų-profesionalų straipsniai tai patvirtina.

Biologinis poveikis matomas visoms gyvybės formoms. Mes turime įrodymus dėl vėžio, DNR pokyčių, kardiomiopatijos, kuri pereina į širdies nepakankamumą, neuropsichinių požymių.

Mediciniai duomenys apie chroniškas ligas žinomi dešimtmečiais.  Dabar mes matome diabeto epidemijas. Statistika rodo, kad vienas iš trijų vaikų Amerikoje sirgs diabetu. Kas antra  ispanų kilmės moteris kentės nuo diabeto.

Kaip visa tai siejasi su belaide radiacija ir kitais elektromagnetiniais poveikiais? Mokslinė literatūra įrodo, kad  elektromagnetinė radiacija įtakoja padidėjusio cukraus kiekio kraujyje ir diabeto atsiradimą.

Kuo arčiau žmonės  gyvena prie telekomunikacijų bokštų,  tuo jie  atitinkamai turi didesnį gliukozės kraujyje kiekį, kuris nustatomas matuojant hemoglobino a1c kiekius.

Aš buvau sukrėsta, sužinojusi, kad laboratorinės pelės parodo diabeto požymius po 2.4 gig radiacijos poveikio. Tai atsitinka greitai, be ilgalaikio švitinimo.

Diabetas iššaukia tokias problemas kaip chroniška inkstų  liga ir nepakankamumas. Gydymui reikalinga dializė.

Mes turime daugiau epidemijų, kurios sietinos su elektromagnetine radiacija. Visi įrodymai yra PubMed tinklalapyje.

Šios epidemijos yra trys ir siejasi su žmonių psichine sveikata. Tai ne mano nuomonė, tai moksliniai įrodymai, profesionalų vertinami ir publikuojami PubMed(  Medicinos Nacionalinė Biblioteka).

Opioidų naudojimas, savižudybės ir nusikaltimai turi sąryšį su elektromagnetine radiacija. Moksliniai straipsniai tai įrodo. Aš turiu šiuos įrodymus. Deja , aš neturiu daugiau laiko apie tai kalbėti.

Suinteresuotos mobilio ryšio kompanijos maskuoja faktus.

Mes turime išnagrinėti esančių epidemijų ryšį su elektromagnetinės radiacijos poveikiu jau dabar nelaukiant  5G įvedimo.

Keturios elektromagnetinių laukų rūšys yra žalingos  sveikatai. Daugybiniai belaidžio ryšio tinklų, tokių kaip išmanieji skaitiklių, antenų bokštų, mobilių telefonų spiduliavimo poveikiai sumuojasi. Tai kaip sumuštinis, susidedantis iš daug dalių.

Tai yra rimtas pavojus viuomenės sveikatai.


Olandijos mokslininkai nustatė, kad per 1989-2010 laikotarpį, glioblastomos auglių padaugėjo daugiau nei dvigubai. Jie bazuojasi smegenų dalyje, arti prie ausies.

Radiacija pavojinga vaikams ir jauniems žmonėms, kurių smegenys dar tik vystosi, kaukolės kaulai yra pakankamai ploni.

Be auglių, yra kitų pasekmių, tokių kaip

  •  Atminties sutrikimai
  •  Žinių įsisavinimo lygio sumažėjimai
  •  Padidintas aktyvumas ir dėmesio išlaikymo stoka
  • Socialinės pasekmės

Pastoviai naudojant skaitmeninius prietaisus, jaunimas patiria neigiamą poveikį:

Children are sensitive to Wi-Fi.
  •  Socialinė izoliacija
  •   Atsiskyrimo nuo technologijų baimė
  •  Nemiga
  •  Psichologiniai sutrikimai

Mark Steele, elektromagnetinių laukų ekspertas, perspėja kad 5G naudojamas atpažinti žmones ir tai galima panaudoti jų pašalinimui.


Išmanieji skaitliukai kurie parodo dujų ar elektros sunaudojimą, nėra draugiški aplinkai. Moteris gyvenanti Latvijoje atsiuntė tujos nuotrauką, kur medžio pusė prie išmaniojo skaitliuko visa nurudavusi. Tas skaitliukas prie namo sienos ir elektromagnetinės bangos prasiskverbia į gyvenamąsias patalpas.

Šaltinis


Jei gyvenate  tankiai apgyvendintuose miestuose,  jūs neišvengsite radiacijos, nes antenos bus visur norint užtikrinti žaibišką ryšį.

Šiuo meu iškyla naujų klausimų, susijusių su kaip milimetrinės (MMWs) bangos veikia odą, didžiausią absorbavimo ir šalinimo organą.

Vaikai, žmonės su silpna imunine sistema, senjorai priklauso jautriom grupėm.


Įtakos turi šie faktoriai:

  • Dozė
  • Atstumas
  •  Trukmė
  • Dozė arba gautas spinduliavimo kiekis

Gyvenant mieste ar darbovietėje žmonės neišvengiamai  gauna ir gaus pastovias elektromagnetinių bangų dozes. Jos žymiai padidės įdiegus  5 G.

Greitas ryšys reikalauja pakankamo pralaidumo, todėl  5G sietinas su neribotu  praėjimu dažnių juostoje (bandwith). Ypatingai aukštų dažnių milimetrinės bangos (MMWs) reikalingos 5G ryšiui užtikrinti. Taip pat gali būti naudojami žemi ir vidutiniai dažniai (sub 6 GHz).

Svarbu:

Pavojus žmonėms slypi elektromagnetinių bangų, kurios palies kūną, kiekyje. Norint to  išvengti, patartina naudoti radiacijos matavimo prietaisus.


Antenos, naudojamos užtikrinti žaibišką 5 G ryšį, bus statomos labai arti viena kitos dideliais kiekiais.

Aukšto dažnumo elektromagnetinės bangos prastai prasiskverbia per pastatus, medžius, ir lyjant lietui. Tinkamo ryšio užtikrinimui, antenos bus statomos ant gatvių apšvietimo žibintų, aptarnavimo objektų ar namų kampų.

Kuo toliau žmonės gyvens nuo telekomunikacijų bokštų ir antenų, tuo jiems bus geriau sveikatos ir gerovės atžvilgiu.


Poveikis žmonių sveikatai priklausys nuo to, kiek ilgai kūnai patirs spinduliavimą.

Sakoma, kad  5G mažos antenos siunčia ir priima signalus tada kai belaidžiai prietaisai pareikalauja ryšio.

Deja, išmanieji prietaisai veikia ir tada, kai jie nenaudojami. Jie siunčia signalus kas 6-30 sekundžių bokštams ir antenoms. Turint namuose daug išmaniųjų prietaisų, yra galimybė gauti pavojingas spinduliavimo dozes to nejaučiant.

Kas įdomu, kad išmanieji prietaisai  patys, be savininkų žinios, stengiasi reaktivuotis tam, kad palaikyti ryšį su kitais daiktais, esančiais šalia.


  • Pasikliaukite intuicija. Jei pajuntate tokius požymius naudojantis kompiuteriais, mobiliaisiais ar video konsolėmis kaip sausos akys, įkaitusi  veido oda, galvos skausmai, sutrikęs matymas, tvinkčiojimas pirštuose ar rankose, jūs galite būti jautrūs elektromagnetinėms bangoms.
  •  Bendraukite daugiau su žmonėmis nei su išmaniaisiais prietaisais
  •  Daugiau praleiskite laiko gamtoje
  •   Vaikščiokite kada galite basomis. Tai natūralus būdas balansui atstatyti ir atsikratyti laisvųjų radikalų, juos paliekant žemėje. Asfaltas netinka:)
  • Nešiojamą kompiuterį laikykite ant stalo, bet ne ant kelių. Taip sumažinate spindulių gavimo riziką.
  •  Naudokite laidus (optic fiber cable)Interneto ryšiui vietoje Wi-Fi (šviesolaidis interneto ryšys)
  •  Išjunkite nakčiai visus prietaisus, ypatingai Wi-Fi routerius
  •  Laikykite elektroninius prietaisus kaip galima toliau nuo miegamojo
  •  Stebėkite radiacijos lygį savo aplinkoje naudodami tam skirtus matavimo prietaisus.

5G ryšys prašosi pats daugiau  aplinkoje taikomų apsaugos priemonių, tokių kaip

  •  Apsauginiai dažai (shielding paint)
  •   Speciali apsauginė folija
  •    Langų apsauga
  •     Apsauginės medžiagos
  •   Faraday apsauginis gaubtas lovai
Faraday gaubtas

Taip, jūs gerai supratote: apsauginis gaubtas. Jis panašus į tinklelį, kuris apsaugo nuo uodų ar moskitų. Šis gaubtas, pagamintas iš  šveicariškos apsauginės medžiagos, turinčios   92% poliesterio, perausto su 8% sidabro-vario  pluoštu, kuris kabinamas virš lovos. Priklausomai nuo gamintojo, Faraday gaubtai sustabdo virs 80% radiacijos, sklindančios  persmelkiančios radiacijos iš mikrobangių(200-3000 MHz).

Individai, naudojantys apsaugą, pastebi, kad sumažėja ar išnyksta požymiai, susiję su jautrumu elektrinėms bangoms. Tai ūžesiai  ausyse, migrena, galvos skausmai, irzlumas, pykinimas, nemiga, kraujotakos problemos.


Naudojant 5 G ryšį   sėkmingam  daiktų internetui užtikrinti, žmonės nepagalvoja, kad išmanieji prietaisai gali:

  •  Rinkti ir analizuoti gaunamus duomenis
  •  Bendrauti su kitais prietaisais
  •   Automatiškai priimti  inteligentiškus, t.y. protingus sprendimus be žmonių žinios

Jei jūs neturite išmaniųjų prietaisų, nemanykite kad taip lengvai prasisuksite. Jūsų kaimynai gali turėti išmaniuosius namus ar tiesiog daug belaidžių prietaisų, naudojančių Wi-Fi.  Elektromagnetinės bangos pasieks jums to norint ar nenorint.

Telekomunikacijų kompanijos suinteresuotos technologijų vystymu ir įdiegimu. Tam skiriamos bilijoninės lėšos. Vartotojų interesai jų nedomina, nebent pasaulis nustotų vartoti išmaniuosius produktus.

Deja, taip nebus ir neturi būti, nes pažanga atneša daug gerų dalykų į žmonių gyvenimą. Galima ir reikia atsirinkti tai, kas mums sveika ir naudinga. Antra vertus, norint išvengti neigiamų pasekmių sau ir ateinančioms kartoms, būtina domėtis kas vyksta panosėje ir pas kaimynus, turiu omenyje kitose šalyse.


Rašau kaimynų pasiekimai, nes nepaisant to kiek kilometrų mus skiria, pas mus visus džiaugsmai ir problemos yra tos pačios. Žmonės siekia tų pačių tikslų: saugiai gyventi, matyti save ir artimuosius sveikus, laimingus bei klestinčius. Visuomenė įvairiose šalyse, susipažinusi su 5G aspektais, kelia klausimus valstybiniu lygiu ir pasiekia šio ryšio įdiegimo uždraudimo. Kodėl taip vyksta? Korporacijos rūpinasi savo interesais, o dauguma vartotojų palieka už borto. Kaip nemirtingasis Ostapas Benderis sakė: “skęstančiųjų gelbėjimas yra pačių skęstančiųjų reikalas.”

Šiuo metu Belgijos vyriausybė sustabdė 5G įdiegimą. Aplinkos ministras nori žinoti kokį poveikį turi  5G žmonių sveikatai.

Belgai nepageidauja 5G

Kaip matote, viskas vyko prieš kelis mėnesius. Daugiau apie tai kodėl belgai nenori  5G, skaitykite čia.

Šveicarija taip pat neatsilieka. Jie sustabdė diegimą trijuose kantonuose.

Kalifornija neatsilieka nuo kitų. Mill Valley valdžia sustabdė 5G  antenų diegimą.

Suomija- piliečiai pateikė peticiją dėl  5G sustabdymo.

Sausio 25 dieną, 2020 vyko protestai visame pasaulyje dėl  5G sustabdymo.


5G turi  daugiau neigiamų niuansų, nei teigiamų. Sveikatos sutrikimai, privatumo pažeidimai ir dar neištirtos  ilgalaikio naudojimo pasekmės neatrodo labai patraukliai.

Kas norėtų iškeliauti į kitą pasaulį pirma laiko ar matyti savo vaikus nesugebančius koncentruotis it atsiliekančius moksle?

Greitis yra geras dalykas kai tai nesukelia pavojaus. Deja, 5G atveju tai negalioja.

Žinoma, žmonės renkasi kas jiems geriau.Deja, kartais informacijos stoka ir manymas, kad visi linki jums tik gero, nuveda ne ten kur norėtumėte būti. Šiuo atveju pasprukti nuo   5G  elektromagnetinių bangų neišdegs, nebent gyvensite miške, kaime ar savo name, apsuptame medžių, toli nuo  5G antenų.


Pasaulio sveikatos organizacija (WHO) įtraukė elektromagnetines bangas į karcinogenų sąrašą. Blaiviai galvojant ir žinant vis didėjančias statistikas žmonių, kurie kenčia nuo piktybinių susirgimų, ar nebūtų geriau pasekti Briuselio pavyzdžiu ir apsisaugoti nuo pavojingų sveikatai pasekmių?

5G įtaka žmonių sveikatai nėra ir nebuvo įvertinta valstybiniu atžvilgiu, išskyrus kelias šalis. Mokslininkų tyrimai ir studijos ne visada pasiekia tuos kurie yra ar bus tiesiogiai veikiami 5G technologijų. Taip, Oskaras Benderis visada yra teisus, tačiau tai nieko nekeičia. Kas tada belieka mums?

Ieškoti informacijos, tikrinti ją, daryti išvadas, saugoti save ir dalintis žiniomis apie   5G.

Jei jūs žinote apie 5G teikiamą naudą sveikatai, prašome palikti komentarą žemiau.

Papildoma informacija tiems kas skaito rusiškai:

Rusų mokslininko interviu

Šis rusų mokslininko interviu parodo belaidžių technologijų sukeliamą  grėsmę ir pasekmes kurias ant savo kailio jau patyrė Silicon slėnio inžinierius.

Papildoma informacija dėl rusų mokslininko interviu, kuris šiuo metu yra pašalintas. YouTube neaiškina priežasčių, kodėl vienas ar kitas video, peržiūrėtas tūkstančius kartų, pradingsta amžinai.


Jeromy Johnson dirbo inžinierium Silicon slėnyje. Jis turėjo persikelti kitur ir pakeisti darbą, nes patyrė žalingą  jo sveikatai elektromagnetinių bangų poveikį. Jo kalba TED pokalbiuose( TED Talk) surinko virš milijono peržiūrų.

Apie elektromagnetiniu lauku pavojus

Šis video yra su angliškais subtitrais. Jei norite skaityti lietuviškus subtitrus, turite pakeisti nustatymus.

Tai padarote taip:

  1. Užeinate ant nustatymų (Settings, , video apačioje, dešinėje, šalia CC ):
  1. Paspaudžiate ant English> (Vienoje eilutėje su Subtitles/CC ) (2). 3.Paspaudus ant English, pasirodys Auto Translate.
  1. 4.Paspaudus ant Auto-translate pasirodys kalbų sąrašas. Pasirenkate norimą kalbą, šiuo atveju lietuvių (Lithuanian).

Smagaus    žiūrėjimo.

2 thoughts on “5G Niuansai”

Leave a Comment